Lumea Mamicilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ceas
Ultimele subiecte
» Meniul zilei
Totul despre Islam EmptyMier Iun 29, 2011 3:25 pm Scris de catalinstefan

» Jojo a nascut un baietel de nota 10
Totul despre Islam EmptyLun Iun 27, 2011 8:12 am Scris de Nicoleta

» Locul pentru a face cunostinta !
Totul despre Islam EmptySam Iun 18, 2011 8:45 pm Scris de Nicoleta

» Vand hainute fetite si baietei
Totul despre Islam EmptyMar Mai 31, 2011 6:57 pm Scris de ema-go

» hainute noi marca original marines copii6/9luni-10ani
Totul despre Islam EmptySam Apr 09, 2011 8:50 am Scris de dunca cristina

» Turcia-locul unde Orientul se intalneste cu Occidentul
Totul despre Islam EmptyLun Mar 28, 2011 8:32 am Scris de catalinstefan

» Lista alba si neagra a cosmeticelor
Totul despre Islam EmptyJoi Mar 24, 2011 9:34 pm Scris de Rania

» Emiratele Arabe Unite
Totul despre Islam EmptyJoi Mar 24, 2011 9:27 pm Scris de Rania

» Ce filme ati vizionat in ultimul timp?
Totul despre Islam EmptyJoi Mar 24, 2011 9:20 pm Scris de Rania

Top postatori
Nicoleta (856)
Totul despre Islam I_vote_lcapTotul despre Islam I_voting_barTotul despre Islam I_vote_rcap 
catalinstefan (343)
Totul despre Islam I_vote_lcapTotul despre Islam I_voting_barTotul despre Islam I_vote_rcap 
anuta22 (212)
Rania (210)
Monicutza (205)
veromadalina (134)
florares (48)
iulia_iulia (40)
Irina (15)
brigitta (12)

Conectare

Mi-am uitat parola

Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

facebook
Alba ca Zapada si ce 7 piticoti

Alba ca Zapada si ce 7 piticoti

Totul despre Islam

2 participanți

In jos

Totul despre Islam Empty Totul despre Islam

Mesaj Scris de Rania Dum Feb 13, 2011 4:14 pm

Islamul reprezinta religia pacii,insasi radacina acestui cuvant in araba semnifica "pace","supunere".Islamul crede in unicitatea lui Dumnezeu,acesta este primul stalp de baza si cel mai important dintre cei 5.Cei ce urmeaza aceasta religie se numesc musulmani si nu mahomedani.Musulmanii cred in existenta ultimului Profet,Muhammad(saws),dar si in toti ceilalti prefeti de dinaintea lui.Musulmanii nu il venereaza pe Profetul Muhammad,ei il venereaza numai pe Dumnezeu.Isus exista de asemenea in islam,iar musulmanii cred in existenta lui si a Feciorei Maria,mama sa ,si le ofera amandurora un loc deosebit ,dar Isus nu este fiul lui Dumnezeu ,ci doar un Profet.Cartea sfanta a musulmanilor este Qur'an-ul ,dar ei cred si in cartile revelate anterior acestuia Torah si Biblia.
Cei 5 stalpi de baza ai Islamului sunt:

1.Marturisirea de credinta(Shahada)-"Marturisesc ca nu exista alt dumnezeu in afara de Allah,iar Mohamed este profetul Sau"(Eshedu ana la illaha ila Allah w eshedu ana Muhameden rasulu Allah) -este stalpul fundamental pentru orice musulman
2.Rugaciunea(Salat)-orice musulman este obligat sa respecte acest stalp al Islamului si sa faca cele 5 rugaciuni zilnice .
3.Postul din luna Ramadan-in fiecare an musulmanii din lumea intreaga postesc timp de o luna de zile de la rasaritul soarelui pana la apus.Le este interzis sa manance,sa bea,sa fumeze sau sa aiba contact sexual in timpul postului.Postul este obligatoriu pentru fiecare musulman,dar in cazul in care exista un motiv bine intemeiat,cum ar fi calatoria sau un motiv medical,postul poate fi intrerupt sau chiar evitat,pentru ca mai apoi sa se recupereze zilele piedute(in cazul problemelor medicale doar daca este posibil acest lucru)
4.Dania(Zakat)-In fiecare an toti musulmanii care depasesc un anumit venit trebuie sa plateasca 2,5% din profitul lor pentru saraci.
5.Pelerinajul(Hajj)-Acest stalp al islamului trebuie indeplinit de fiecare musulman cel putin o data in viata daca exista resursele materiale necesare.

Toti musulmanii trebuie sa creada in 6 credinte fundamentale:

-Credinta in unicitatea lui Dumnezeu
-Credinta in ingeri
-Credinta in profeti
-Credinta in Cartile Sfinte
-Credinta in Judecata de Apoi
-Credinta in destin
Rania
Rania
ajutor de admin
 ajutor de admin

Reputatie : 3
Joburi/Distractii : Studenta

Sus In jos

Totul despre Islam Empty Re: Totul despre Islam

Mesaj Scris de Nicoleta Dum Feb 13, 2011 4:18 pm

Mi se pare destul de interesanta aceasta credinta.
Nicoleta
Nicoleta
Administrator
Administrator

Reputatie : 1
Joburi/Distractii : Cititul, gastronomia, copii, etc etc etc!

https://7piticivoinici.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum